Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 52 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Μανσούρας Αιγύπτου, Σ.Α.Γ.Μ.Α., ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1985 από αποφοίτους των εκπαιδευτηρίων Μανσούρας.

 

 • Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου: Παρακολουθήσαμε την εξαιρετική και πολύ σημαντική παρουσίαση του Dr Αιγυπτιολόγου-Αρχαιολόγου-Φροντιστή του Μουσείου Ακρόπολης, Βασίλη Χρυσικόπουλου και του αγαπητού μας μέλους Γιάννη Ζήλη, που εμπλούτισε την παρουσίαση με φωτογραφικό υλικό. Την ίδια μέρα τιμήσαμε τον Βασίλη Χρυσικόπουλο, ανακηρύσσοντάς τον Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου μας, προσφέροντας αναμνηστική πλακέτα του Σχολείου μας.
 • Σάββατο, 23 Μαρτίου: Επισκεφθήκαμε τη Μονή Νταού Πεντέλης (μοναδικό εξαγωνικής μορφής Βυζαντινό ναό, που σώζεται στην Ελλάδα) και ξεναγηθήκαμε από τις μοναχές.
 • Μάιος: Στείλαμε χαιρετισμό για τη διοργάνωση του "Πρώτου Παναμερικανικού και Καναδικού Συνεδρίου Αιγυπτιωτών Ελλήνων της διασποράς", που έγινε στις 17 με 19 Μαίου στη Νέα Υόρκη.
 • 18 Μαίου: Συμμετείχαμε στη γιορτή των Αθλητών του ΕΝΟΑ δίνοντας τιμητική πλακέτα στον αθλητή κωπηλασίας Νικόλαο Βλαχόπουλο.
 • Τετάρτη, 12 Ιουνίου: Παρουσιάσαμε 2 DVD με αναμνήσεις από τη ζωή μας στην Αίγυπτο.
 • Σάββατο, 12 Οκτωβρίου: Πραγματοποιήσαμε ημερήσια εκδρομή στην Αίγινα.
 • Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου: Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων, απολαύσαμε την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Ολυμπίας Καράγιωργα "Στο φως το χρυσαφί" 1960-2010.
 • Κυριακή, 20 Οκτωβρίου: Συμμετείχαμε στο ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες Αιγυπτιώτες Έλληνες  στο Ελ Αλαμέιν κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ηρώων του Άστεως Αιγυπτιωτών Ελλήνων, στην Κηφισιά.
 • Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου: Παρακολουθήσαμε εκδήλωση για τον Καβάφη, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, που οργανώθηκε από το Δήμο σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων του Καίρου, στην οποία πρόεδρος είναι ο κ. Μπίσκος. Ηχορωδία του ΣΑΕ τραγούδησε ποιήματα του Καβάφη μελοποιημένα από τον μαέστρο Γιάννη Λαζαρίδη. Απήγγειλε ποιήματα του Καβάφη η Βαλεντίνη Ρήγα, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης και για τον ποιητή μίλησε η φιλόλογος Κική Βλαχάκη.
 • Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου: Συμμετείχαμε στην Επετειακή εκδήλωση για τα 80 χρόνια δράσης και προσφοράς του ΣΑΕ. Ήταν μία εξαιρετική εκδήλωση, άρτια οργανωμένη, που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου.
 • Εκδόθηκε και το ημερολόγιο του 2014 αφιέρωμα στον Καβάφη, με προσωπογραφίες του ποιητή φιλοτεχνημένες από διάσημους ζωγράφους, χειρόγραφα και ποιήματα. Τα έσοδα από την πώληση του ημερολογίου ενισχύουν τους σκοπούς του Συλλόγου μας.

Eυχές του Πατριάρχη για το νέο Δ.Σ.

 

Δείτε εδώ την ευχαριστήρια απαντητική επιστολή του Δ.Σ. μας προς τον Πατριάρχη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας γνωστοποιούμε τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, που προέκυψε μετά τις αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης της 10ης Φεβρουαρίου 2016:

Πρόεδρος: Τούλα Χαρίτου-Πεκλάρη
Αντιπρόεδρος-Ταμίας: Βασίλης Κιούρης
Γενική Γραμματέας: Λιλίκα Νικολοπούλου
Σύμβουλος Γενικών Θεμάτων: Τζώνυ Χριστοφίδης
Σύμβουλος Καλλιτεχνικών: Καίτη Αστρά

 

 

ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων για την επέτειο των 80 χρόνων λειτουργίας του, απένειμε αναμνηστικό μετάλλιο σε όλους αιγυπτιωτικούς συλλόγους.

Το Πορτ-Τεουφίκ Αιγύπτου

Το βιβλίο του Γιώργου Κοτζά Το Πορτ-Τεουφίκ Αιγύπτου, με τα μάτια της ψυχής έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, με τίτλο Egypt's Port-Tewfick through the eyes of my soul. Και τα δύο βιβλία, αγγλικό και ελληνικό, έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο Ανέμη του Πανεπιστημίου της Κρήτης από όπου μπορείτε να τα κατεβάσετε δωρεάν.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Γεννήθηκε το 1944 στην Ισμαηλία Αιγύπτου. Μεγάλωσε στο Πορτ-Τεουφίκ και τα πρώτα οκτώ χρόνια παρακολούθησε μαθήματα στα εκπαιδευτήρια της Ελληνικής Κοινότητας Σουέζ και Πορτ-Τεουφίκ. Τις τελευταίες τέσσερις τάξεις του εξαταξίου Γυμνασίου παρακολούθησε στα εκπαιδευτήρια της Ελληνικής Κοινότητας Μανσούρας απ’ όπου αποφοίτησε το 1961.

Περισσότερα...>

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Φίλοι μας Μανσουριανοί,

Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι, ο Σύλλογός μας, όπως και πολλοί  φορείς, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Όπως γνωρίζετε, ο Σύλλογος των Μανσουριανών, αναπτύσσει πολλές δραστηριότητες, στις οποίες συγκαταλέγονται:

 

 • Η βοήθεια μελών μας που έχουν ανάγκη.
 • Η έκδοση της εφημερίδας μας, της «Γλαύκας».
 • Η διατήρηση της ιστοσελίδας.
 • Η διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων.

 

 

Ο Σύλλογός μας είναι ο συνδετικός κρίκος, που μας γυρίζει σε στιγμές από τις ωραιότερες της ζωής μας.Η διατήρηση της δράσης του είναι παραπάνω από αναγκαία. Καθώς ο μοναδικός του οικονομικός πόρος είναι η συνδρομή σας, παρακαλούμε με την έγκαιρη καταβολή της να βοηθήσετε στη συνέχιση της ύπαρξής του και της πλούσιας δράσης του.

Οι συναντήσεις στο σύλλογο πραγματοποιούνται κάθε 2η Τετάρτη του μήνα.
Επόμενη συνάντηση 13/12/2017
.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων απονέμει ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑ στον Σύλλογο Αποφοίτων Γυμνασίου Μανσούρας Αιγύπτου για τη Συνεργασία του στην εκδήλωση Παρουσία ΑΠΑΝΤΩΝ της Μανσουριανής ποιήτριας Ολυμπίας Καράγιωργα.  

ΛΕΥΚΩΜΑ

Η Εταιρεία Μελέτης Ελληνικής Διασποράς ευχαριστεί την Τούλα Χαρίτου- Πεκλάρη, Πρόεδρο του Σ.Α.Γ.Μ.Α. για την ευγενική της προσφορά. Χάρη σε αυτήν, το Λεύκωμα «ΜΑΝΣΟΥΡΑ, Γενέθλια Γή, Τόπος Ιστορίας, Αναπολήσεων, Χαράς, Ονείρου» βρίσκεται στη  Βιβλιοθήκη της Ε.Μ.Ε.ΔΙΑ . Μέσα από τα εμπνευσμένα κείμενα και τις  φωτογραφίες , που αποδίδουν τη βιωμένη αίσθηση της Ιστορίας, το Λεύκωμα προσφέρει πληροφορίες και γνώσεις στους  φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου που έχουν επιλέξει το μάθημα «Παροικιακός Ελληνισμός και Ευεργετισμός».
www.hellenicdiaspora.com

Newsletter

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

3ης Σεπτεμβρίου 56, Τ.Κ. 10433, Αθήνα
+ 30 2108625842
+ 30 6977 897764