Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 57 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Μανσούρας Αιγύπτου, Σ.Α.Γ.Μ.Α., ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1985 από αποφοίτους των εκπαιδευτηρίων Μανσούρας.

 

 1. Στις 6-2-2009 τιμήσαμε το μέλος του Συλλόγου μας Δημήτρη Τσιγκούνη, γιο του αείμνηστου καθηγητή μας Αλέξανδρου, ο οποίος έχει τη μεγαλύτερη χρονικά θητεία Δημάρχου, στο Λεωνίδιο.
 2. Παρασκευή 20-2-2009: Αποκριάτικη διασκέδαση στο νυχτερινό κέντρο «Polistheater» με Γλυκερία – Τσαλιγοπούλου και Τρίφωνο.
 3. Παρασκευή 1-5-2009: Τριήμερη Κρουαζιέρα στο Αιγαίο (Μύκονο, Κουσάντασι με επίσκεψη στην αρχαία Έφεσο, Πάτμο, Ηράκλειο Κρήτης, Σαντορίνη).
 4. Το 2009 με πρωτοβουλία του Δ.Σ. ξεκίνησε η αναγνώριση και οι τιμητικές διακρίσεις ιδρυτικών μελών, την οποία συνεχίζουμε μέχρι σήμερα (Χρ. Καραντινόπουλος – Στέλιος Σαββίδης – Μίνως Σμυρνιούδης).
 5. Τον Μάρτιο του 2009 παραβρεθήκαμε στην εκδήλωση «Ο Όμηρος στον Αραβικό Κόσμο» προς τιμήν του Δρα Άχμαντ Ετμάν, Προέδρου του Τμήματος Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Καΐρου, ο οποίος μετέφρασε την Ιλιάδα στα Αραβικά.
 6. Στις 10 Ιουνίου 2009, το Δ.Σ. τίμησε τους Μανσουριανούς γιατρούς για τη λαμπρή και επιτυχημένη σταδιοδρομία τους και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. (Κ. Σωφρονιάδου, Γ. Ανδριτσάκη, Ν. Ζερβούδη, Χ. Θεοδωρίδη, Β. Παπαστρατηγάκη, Κ. Γεωργούλη, Α. Λέγκα, Β. Σιφνιώτη, Α. Παπακυριάκου, Τ. Κώσταλο και τον αείμνηστο Βοσνίδη).
 7. Από τις 19 έως τις 25 Ιουνίου 2009 πραγματοποιήσαμε 7ήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη. Όλοι την απολαύσαμε!
 8. Συμμετείχαμε στη λιτή και συγκινητική εκδήλωση πολιτιστικού μνημοσύνου για τον Αιγυπτιώτη μουσικοσυνθέτη Μάνο Λοΐζο, την οποία οργάνωσε ο Σύλλογος Απόδημου Ελληνικού Πολιτισμού «Κωνσταντίνος Καβάφης» και ο Δήμος Ηλιούπολης.
 9. Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009 παραβρεθήκαμε και καταθέσαμε δάφνινο στεφάνι στο μνημόσυνο πεσόντων Αιγυπτιωτών Ελλήνων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.
 10. Στις 24 Οκτωβρίου 2009 πραγματοποιήσαμε εκδρομή στο Καρπενήσι και τη Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας.
 11. Στις 13 Ιανουαρίου 2010 κατά το κόψιμο της πίτας και την απονομή της Χιωτινείου υποτροφίας, τιμήσαμε και τους υπόλοιπους Μανσουριανούς γιατρούς.
 12. Εκδώσαμε: α) Ημερολόγιο του 2010 με εξαιρετικά διαλεγμένες φωτογραφίες και β) Μαγνητική καρφίτσα.

Eυχές του Πατριάρχη για το νέο Δ.Σ.

 

Δείτε εδώ την ευχαριστήρια απαντητική επιστολή του Δ.Σ. μας προς τον Πατριάρχη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας γνωστοποιούμε τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, που προέκυψε μετά τις αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης της 10ης Φεβρουαρίου 2016:

Πρόεδρος: Τούλα Χαρίτου-Πεκλάρη
Αντιπρόεδρος-Ταμίας: Βασίλης Κιούρης
Γενική Γραμματέας: Λιλίκα Νικολοπούλου
Σύμβουλος Γενικών Θεμάτων: Τζώνυ Χριστοφίδης
Σύμβουλος Καλλιτεχνικών: Καίτη Αστρά

 

 

ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων για την επέτειο των 80 χρόνων λειτουργίας του, απένειμε αναμνηστικό μετάλλιο σε όλους αιγυπτιωτικούς συλλόγους.

Το Πορτ-Τεουφίκ Αιγύπτου

Το βιβλίο του Γιώργου Κοτζά Το Πορτ-Τεουφίκ Αιγύπτου, με τα μάτια της ψυχής έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, με τίτλο Egypt's Port-Tewfick through the eyes of my soul. Και τα δύο βιβλία, αγγλικό και ελληνικό, έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο Ανέμη του Πανεπιστημίου της Κρήτης από όπου μπορείτε να τα κατεβάσετε δωρεάν.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Γεννήθηκε το 1944 στην Ισμαηλία Αιγύπτου. Μεγάλωσε στο Πορτ-Τεουφίκ και τα πρώτα οκτώ χρόνια παρακολούθησε μαθήματα στα εκπαιδευτήρια της Ελληνικής Κοινότητας Σουέζ και Πορτ-Τεουφίκ. Τις τελευταίες τέσσερις τάξεις του εξαταξίου Γυμνασίου παρακολούθησε στα εκπαιδευτήρια της Ελληνικής Κοινότητας Μανσούρας απ’ όπου αποφοίτησε το 1961.

Περισσότερα...>

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Φίλοι μας Μανσουριανοί,

Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι, ο Σύλλογός μας, όπως και πολλοί  φορείς, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Όπως γνωρίζετε, ο Σύλλογος των Μανσουριανών, αναπτύσσει πολλές δραστηριότητες, στις οποίες συγκαταλέγονται:

 

 • Η βοήθεια μελών μας που έχουν ανάγκη.
 • Η έκδοση της εφημερίδας μας, της «Γλαύκας».
 • Η διατήρηση της ιστοσελίδας.
 • Η διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων.

 

 

Ο Σύλλογός μας είναι ο συνδετικός κρίκος, που μας γυρίζει σε στιγμές από τις ωραιότερες της ζωής μας.Η διατήρηση της δράσης του είναι παραπάνω από αναγκαία. Καθώς ο μοναδικός του οικονομικός πόρος είναι η συνδρομή σας, παρακαλούμε με την έγκαιρη καταβολή της να βοηθήσετε στη συνέχιση της ύπαρξής του και της πλούσιας δράσης του.

Οι συναντήσεις στο σύλλογο πραγματοποιούνται κάθε 2η Τετάρτη του μήνα.
Επόμενη συνάντηση 13/12/2017
.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων απονέμει ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑ στον Σύλλογο Αποφοίτων Γυμνασίου Μανσούρας Αιγύπτου για τη Συνεργασία του στην εκδήλωση Παρουσία ΑΠΑΝΤΩΝ της Μανσουριανής ποιήτριας Ολυμπίας Καράγιωργα.  

ΛΕΥΚΩΜΑ

Η Εταιρεία Μελέτης Ελληνικής Διασποράς ευχαριστεί την Τούλα Χαρίτου- Πεκλάρη, Πρόεδρο του Σ.Α.Γ.Μ.Α. για την ευγενική της προσφορά. Χάρη σε αυτήν, το Λεύκωμα «ΜΑΝΣΟΥΡΑ, Γενέθλια Γή, Τόπος Ιστορίας, Αναπολήσεων, Χαράς, Ονείρου» βρίσκεται στη  Βιβλιοθήκη της Ε.Μ.Ε.ΔΙΑ . Μέσα από τα εμπνευσμένα κείμενα και τις  φωτογραφίες , που αποδίδουν τη βιωμένη αίσθηση της Ιστορίας, το Λεύκωμα προσφέρει πληροφορίες και γνώσεις στους  φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου που έχουν επιλέξει το μάθημα «Παροικιακός Ελληνισμός και Ευεργετισμός».
www.hellenicdiaspora.com

Newsletter

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

3ης Σεπτεμβρίου 56, Τ.Κ. 10433, Αθήνα
+ 30 2108625842
+ 30 6977 897764