Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 66 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Μανσούρας Αιγύπτου, Σ.Α.Γ.Μ.Α., ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1985 από αποφοίτους των εκπαιδευτηρίων Μανσούρας.

 

 • Ολοκληρώσαμε τον Ιανουάριο (13/1) τη βράβευση των γιατρών-μελών μας και τις τιμητικές διακρίσεις στα ιδρυτικά μας μέλη.
 • Τον Απρίλιο (24/4) πραγματοποιήσαμε μονοήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο.
 • Τον Μάιο (τριήμερο Αγίου Πνεύματος) έγινε μια εξαιρετική εκδρομή στην Πάρο.
 • Στη συνάντησή μας, 12/5, γιορτάσαμε τη γιορτή της μητέρας μοιράζοντας πολύχρωμα γλαστράκια. 
 • Τον Ιούνιο, τετραήμερη εκδρομή Γιάννενα-Ζαγοροχώρια-Κόνιτσα-Μέτσοβο.
 • Τον Οκτώβριο, (23-24/10) εκδρομή στη Λευκάδα-Νθδρί-Σκορπιό-Αστακό-Μεσολόγγι.
 • Στις 17/10 έγινε κατάθεση στεφάνου Άστυ Αιγυπτιωτών της Κηφισιάς, υπέρ των πεσόντων στο Αλαμέιν.
 • Στις 21/10 συμμετείχαμε στην τελετή βράβευσης του Στέφανου Ταμβάκη, Προέδρου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.
 • Στις 28/11 πραγματοποιήσαμε την πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψή μας στο Μουσείο της Ακρόπολης.
 • Τον Δεκέμβριο εκδώσαμε το ετήσιο ημερολόγιό μας με τα μοναδικά "Πορταίτα του Φαγιούμ". Ενισχύστε το σύλλογο και προμηθευτείτε το.
 • Ξεκινήσαμε στη "Γλαύκα" το Who is Who. Παρακαλούμε βοηθείστε μας, στέλνοντας τα βιογραφικά σας

 

Eυχές του Πατριάρχη για το νέο Δ.Σ.

 

Δείτε εδώ την ευχαριστήρια απαντητική επιστολή του Δ.Σ. μας προς τον Πατριάρχη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας γνωστοποιούμε τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, που προέκυψε μετά τις αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης της 10ης Φεβρουαρίου 2016:

Πρόεδρος: Τούλα Χαρίτου-Πεκλάρη
Αντιπρόεδρος-Ταμίας: Βασίλης Κιούρης
Γενική Γραμματέας: Λιλίκα Νικολοπούλου
Σύμβουλος Γενικών Θεμάτων: Τζώνυ Χριστοφίδης
Σύμβουλος Καλλιτεχνικών: Καίτη Αστρά

 

 

ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων για την επέτειο των 80 χρόνων λειτουργίας του, απένειμε αναμνηστικό μετάλλιο σε όλους αιγυπτιωτικούς συλλόγους.

Το Πορτ-Τεουφίκ Αιγύπτου

Το βιβλίο του Γιώργου Κοτζά Το Πορτ-Τεουφίκ Αιγύπτου, με τα μάτια της ψυχής έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, με τίτλο Egypt's Port-Tewfick through the eyes of my soul. Και τα δύο βιβλία, αγγλικό και ελληνικό, έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο Ανέμη του Πανεπιστημίου της Κρήτης από όπου μπορείτε να τα κατεβάσετε δωρεάν.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Γεννήθηκε το 1944 στην Ισμαηλία Αιγύπτου. Μεγάλωσε στο Πορτ-Τεουφίκ και τα πρώτα οκτώ χρόνια παρακολούθησε μαθήματα στα εκπαιδευτήρια της Ελληνικής Κοινότητας Σουέζ και Πορτ-Τεουφίκ. Τις τελευταίες τέσσερις τάξεις του εξαταξίου Γυμνασίου παρακολούθησε στα εκπαιδευτήρια της Ελληνικής Κοινότητας Μανσούρας απ’ όπου αποφοίτησε το 1961.

Περισσότερα...>

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Φίλοι μας Μανσουριανοί,

Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι, ο Σύλλογός μας, όπως και πολλοί  φορείς, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Όπως γνωρίζετε, ο Σύλλογος των Μανσουριανών, αναπτύσσει πολλές δραστηριότητες, στις οποίες συγκαταλέγονται:

 

 • Η βοήθεια μελών μας που έχουν ανάγκη.
 • Η έκδοση της εφημερίδας μας, της «Γλαύκας».
 • Η διατήρηση της ιστοσελίδας.
 • Η διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων.

 

 

Ο Σύλλογός μας είναι ο συνδετικός κρίκος, που μας γυρίζει σε στιγμές από τις ωραιότερες της ζωής μας.Η διατήρηση της δράσης του είναι παραπάνω από αναγκαία. Καθώς ο μοναδικός του οικονομικός πόρος είναι η συνδρομή σας, παρακαλούμε με την έγκαιρη καταβολή της να βοηθήσετε στη συνέχιση της ύπαρξής του και της πλούσιας δράσης του.

Οι συναντήσεις στο σύλλογο πραγματοποιούνται κάθε 2η Τετάρτη του μήνα.
Επόμενη συνάντηση 13/12/2017
.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων απονέμει ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑ στον Σύλλογο Αποφοίτων Γυμνασίου Μανσούρας Αιγύπτου για τη Συνεργασία του στην εκδήλωση Παρουσία ΑΠΑΝΤΩΝ της Μανσουριανής ποιήτριας Ολυμπίας Καράγιωργα.  

ΛΕΥΚΩΜΑ

Η Εταιρεία Μελέτης Ελληνικής Διασποράς ευχαριστεί την Τούλα Χαρίτου- Πεκλάρη, Πρόεδρο του Σ.Α.Γ.Μ.Α. για την ευγενική της προσφορά. Χάρη σε αυτήν, το Λεύκωμα «ΜΑΝΣΟΥΡΑ, Γενέθλια Γή, Τόπος Ιστορίας, Αναπολήσεων, Χαράς, Ονείρου» βρίσκεται στη  Βιβλιοθήκη της Ε.Μ.Ε.ΔΙΑ . Μέσα από τα εμπνευσμένα κείμενα και τις  φωτογραφίες , που αποδίδουν τη βιωμένη αίσθηση της Ιστορίας, το Λεύκωμα προσφέρει πληροφορίες και γνώσεις στους  φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου που έχουν επιλέξει το μάθημα «Παροικιακός Ελληνισμός και Ευεργετισμός».
www.hellenicdiaspora.com

Newsletter

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

3ης Σεπτεμβρίου 56, Τ.Κ. 10433, Αθήνα
+ 30 2108625842
+ 30 6977 897764