Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 58 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Μανσούρας Αιγύπτου, Σ.Α.Γ.Μ.Α., ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1985 από αποφοίτους των εκπαιδευτηρίων Μανσούρας.

 

 1. Οι εκδηλώσεις άνοιξαν την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου με την πραγματοποίηση της υπέροχης βραδιάς συνεστίασης στην ταβέρνα «Το Δίδυμο» στην Αμφιθέα.
 2. Το Σάββατο 22 Μαρτίου, παρακολουθήσαμε την προβολή «Η Αθηνά στην Αρχαία Αγορά, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.
 3. Το Σάββατο 12 Απριλίου, πραγματοποιήσαμε μονοήμερη εκδρομή στον Βοτανικό κήπο της Ιουλίας και του Αλέξανδρου Διομήδους, στο Χαϊδάρι και επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ελευσίνας.
 4. Τη Δευτέρα 19 Μαΐου, απολαύσαμε μουσική βραδιά αφιερωμένη στον άνθρωπο, αρθρογράφο, φίλο και συμμαθητή Στέφανο Καζαμία στο Δανέζικο Ινστιτούτο στην Πλάκα. Ο Σύλλογός μας εξέδωσε και ένα βιβλιαράκι με όλα τα δημοσιευμένα κατά καιρού άρθρα του Στέφανου στη «Γλαύκα»
 5. Τον Ιούνιο προβάλαμε σε μαγνητοσκόπηση μία από τις εκπομπές της δορυφορικής NET, στο πλαίσιο της σειράς Νοσταλγία, με καλεσμένη τη φίλη Μανσουριανή Άννα Καλατζιάν.
 6. Στις 6 Οκτωβρίου συνήλθε έκτακτη Γενική Συνέλευση για την εκλογή νέου μέλους του Δ.Σ. σε αντικατάσταση του εκλιπόντος μέλους, της αγαπητής Φωτεινής. Επίσης, το Δ.Σ. εκτιμώντας την αξιέπαινη πρωτοβουλία και δραστηριότητα των πρωτεργατών της ίδρυσης του Συλλόγου, ανακήρυξε Επίτιμο Πρόεδρο τον πρώτο Πρόεδρο, Δημήτριο Παπαφιλίππου.
 7. Στις 11 και 12 Οκτωβρίου πήγαμε διήμερη εκδρομή στην Ορεινή Ναυπακτία, Ερατεινή.
 8. Στις 13 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων και των 100 τευχών της εφημερίδας «Η Γλαύκα των αποφοίτων». Ελπίζουμε, με τη βοήθεια και τη συνδρομή όλων, να γιορτασθούν πολλές τέτοιες επέτειοι.
 9. Στις 23 Νοεμβρίου επισκεφθήκαμε την Αιγυπτιακή Συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου όπου απολαύσαμε την ξενάγηση του εξαίρετου Αιγυπτιολόγου Βασίλη Χρυσικόπουλου.  

Eυχές του Πατριάρχη για το νέο Δ.Σ.

 

Δείτε εδώ την ευχαριστήρια απαντητική επιστολή του Δ.Σ. μας προς τον Πατριάρχη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας γνωστοποιούμε τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, που προέκυψε μετά τις αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης της 10ης Φεβρουαρίου 2016:

Πρόεδρος: Τούλα Χαρίτου-Πεκλάρη
Αντιπρόεδρος-Ταμίας: Βασίλης Κιούρης
Γενική Γραμματέας: Λιλίκα Νικολοπούλου
Σύμβουλος Γενικών Θεμάτων: Τζώνυ Χριστοφίδης
Σύμβουλος Καλλιτεχνικών: Καίτη Αστρά

 

 

ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων για την επέτειο των 80 χρόνων λειτουργίας του, απένειμε αναμνηστικό μετάλλιο σε όλους αιγυπτιωτικούς συλλόγους.

Το Πορτ-Τεουφίκ Αιγύπτου

Το βιβλίο του Γιώργου Κοτζά Το Πορτ-Τεουφίκ Αιγύπτου, με τα μάτια της ψυχής έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, με τίτλο Egypt's Port-Tewfick through the eyes of my soul. Και τα δύο βιβλία, αγγλικό και ελληνικό, έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο Ανέμη του Πανεπιστημίου της Κρήτης από όπου μπορείτε να τα κατεβάσετε δωρεάν.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Γεννήθηκε το 1944 στην Ισμαηλία Αιγύπτου. Μεγάλωσε στο Πορτ-Τεουφίκ και τα πρώτα οκτώ χρόνια παρακολούθησε μαθήματα στα εκπαιδευτήρια της Ελληνικής Κοινότητας Σουέζ και Πορτ-Τεουφίκ. Τις τελευταίες τέσσερις τάξεις του εξαταξίου Γυμνασίου παρακολούθησε στα εκπαιδευτήρια της Ελληνικής Κοινότητας Μανσούρας απ’ όπου αποφοίτησε το 1961.

Περισσότερα...>

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Φίλοι μας Μανσουριανοί,

Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι, ο Σύλλογός μας, όπως και πολλοί  φορείς, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Όπως γνωρίζετε, ο Σύλλογος των Μανσουριανών, αναπτύσσει πολλές δραστηριότητες, στις οποίες συγκαταλέγονται:

 

 • Η βοήθεια μελών μας που έχουν ανάγκη.
 • Η έκδοση της εφημερίδας μας, της «Γλαύκας».
 • Η διατήρηση της ιστοσελίδας.
 • Η διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων.

 

 

Ο Σύλλογός μας είναι ο συνδετικός κρίκος, που μας γυρίζει σε στιγμές από τις ωραιότερες της ζωής μας.Η διατήρηση της δράσης του είναι παραπάνω από αναγκαία. Καθώς ο μοναδικός του οικονομικός πόρος είναι η συνδρομή σας, παρακαλούμε με την έγκαιρη καταβολή της να βοηθήσετε στη συνέχιση της ύπαρξής του και της πλούσιας δράσης του.

Οι συναντήσεις στο σύλλογο πραγματοποιούνται κάθε 2η Τετάρτη του μήνα.
Επόμενη συνάντηση 13/12/2017
.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων απονέμει ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑ στον Σύλλογο Αποφοίτων Γυμνασίου Μανσούρας Αιγύπτου για τη Συνεργασία του στην εκδήλωση Παρουσία ΑΠΑΝΤΩΝ της Μανσουριανής ποιήτριας Ολυμπίας Καράγιωργα.  

ΛΕΥΚΩΜΑ

Η Εταιρεία Μελέτης Ελληνικής Διασποράς ευχαριστεί την Τούλα Χαρίτου- Πεκλάρη, Πρόεδρο του Σ.Α.Γ.Μ.Α. για την ευγενική της προσφορά. Χάρη σε αυτήν, το Λεύκωμα «ΜΑΝΣΟΥΡΑ, Γενέθλια Γή, Τόπος Ιστορίας, Αναπολήσεων, Χαράς, Ονείρου» βρίσκεται στη  Βιβλιοθήκη της Ε.Μ.Ε.ΔΙΑ . Μέσα από τα εμπνευσμένα κείμενα και τις  φωτογραφίες , που αποδίδουν τη βιωμένη αίσθηση της Ιστορίας, το Λεύκωμα προσφέρει πληροφορίες και γνώσεις στους  φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου που έχουν επιλέξει το μάθημα «Παροικιακός Ελληνισμός και Ευεργετισμός».
www.hellenicdiaspora.com

Newsletter

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

3ης Σεπτεμβρίου 56, Τ.Κ. 10433, Αθήνα
+ 30 2108625842
+ 30 6977 897764